Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z polędwicą z dorsza
Kroki postępowania
![Krok 1 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza1-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza2-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza3-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza4-2.jpg)
![Krok 5 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza5-2.jpg)
![Krok 6 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza7-2.jpg)
![Krok 7 - Risotto z polędwicą z dorsza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-poledwica-z-dorsza6-2.jpg)
ryż do risotto | 200 g |
parmezan | 100 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
masło | 2 kostki |
oliwa | 10 ml |
ząbki czosnku | 2 szt |
wino białe wytrawne | 150 ml |
cebula biała | 1 szt |
polędwica z dorsza | 200 g |
sok z cytryny | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
ćwiartki z kurczaka | 2 szt |
woda zimna | 4 l |
włoszczyzna | 1 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 2 łyżki |
cebula biała | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: