Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z serem pleśniowym,gruszką i orzechami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Risotto z serem pleśniowym,gruszką i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-serem-plesniowymgruszka-i-orzechami1-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z serem pleśniowym,gruszką i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-serem-plesniowymgruszka-i-orzechami2-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z serem pleśniowym,gruszką i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-serem-plesniowymgruszka-i-orzechami3-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto z serem pleśniowym,gruszką i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-serem-plesniowymgruszka-i-orzechami4-2.jpg)
ryż do risotto | 30 dag |
ser pleśniowy typu gorgonzola | 175 g |
serek topiony | 2 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
masło | 2 łyżki |
wino białe wytrawne | 100 ml |
gruszka | 1 sztuka |
bulion warzywny | 1 litr |
orzechy włoskie | 3 łyżki |
parmezan starty | 50 g |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: