Przepis i sposób przygotowania na: Rogale dyniowe z jabłkami
Kroki postępowania
Wyrośnięte drożdże przełożyć do misy miksera, dodać mąkę, puree z dyni, jajka i żółtka, pozostałe ciepłe mleko, roztopione i przestudzone masło oraz cukier. Wyrabiać ciasto mikserem przez około 5 minut. Następnie dodać olej rzepakowy i dalej wyrabiać przez około 10 minut, aż ciasto będzie elastyczne i błyszczące.
Miskę nakryć folią spożywczą o wstawić na całą noc do lodówki do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami6-2.jpg)
![Krok 7 - Rogale dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-dyniowe-z-jablkami7-2.jpg)