Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z nadzieniem Toffi
Kroki postępowania
Rozczyn:
Przygotowujemy letnia wodę ( połowę szklanki ) , rozpuszczamy w niej drożdże.
Przelewamy rozpuszczone drożdże do misy z mąka w przygotowany dołek.
Wsypujemy cukier i mieszamy z mąką , tak aby powstała zawiesina.
Zostawiamy na 15 minut.
![Krok 1 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi2-2.jpg)
Dodajemy jaja.
![Krok 3 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi3-2.jpg)
W międzyczasie dodajemy miód płynny.
Ciasto nam się wyrabia.
![Krok 4 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi4-2.jpg)
Ciasto dzielimy na 4 części i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
![Krok 5 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi5-2.jpg)
![Krok 6 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi6-2.jpg)
![Krok 7 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi7-2.jpg)
![Krok 8 - Rogale z nadzieniem Toffi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogale-z-nadzieniem-toffi8-2.jpg)