Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki na proszku do pieczenia
Kruche i aromatyczne rogaliki wypełnione ulubionym powidłem lub dżemem. Z tego przepisu zrobisz aż 40 sztuk!
Przygotowanie ciasta na rogaliki
![Krok 1 - Rogaliki na proszku do pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-rogaliki-na-proszku-do-pieczenia0-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki na proszku do pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-rogaliki-na-proszku-do-pieczenia1-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki na proszku do pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-rogaliki-na-proszku-do-pieczenia2-2.jpg)
Przełóż rogaliki na blachę do pieczenia. Posmaruj białkiem a następnie posyp drobnym cukrem. Tak przygotowane rogaliki włóż do piekarnika nagrzanego na 175 °C przez 20 minut. Ja piekę z funkcją termoobiegu.
Po wyjęciu pozostaw rogaliki do ostygnięcia.
![Krok 4 - Rogaliki na proszku do pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-rogaliki-na-proszku-do-pieczenia3-2.jpg)