Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki na smalcu
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z cukrem, zarobić mąką i z ciepłym mlekiem, odłożyć w ciepłe miejsce.
![Krok 1 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu2-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu3-2.jpg)
![Krok 4 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu4-2.jpg)
![Krok 5 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu5-2.jpg)
![Krok 6 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu6-2.jpg)
![Krok 7 - Rogaliki na smalcu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-na-smalcu7-2.jpg)
smalec | 1/2 kg |
mąka | 1 kg |
jajko | 4 szt |
śmietana kwaśna | 1 szklanka |
drożdże | 6 dag |
cukier | 1 łyżka |
mleko | 4 łyżki/ciepłe |
marmolada | |
cukier puder | do posypki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: