Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z kokosowym nadzieniem.
Kroki postępowania
Wykonanie:
Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby rozczyn ruszył. Ciasto: Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, utarte jajka z cukrem, stopione i przestudzone masło i stopniowo dolewając ciepłe mleko, zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na półtorej godziny do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Rogaliki z kokosowym nadzieniem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-kokosowym-nadzieniem.1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki z kokosowym nadzieniem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-kokosowym-nadzieniem.2-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki z kokosowym nadzieniem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-kokosowym-nadzieniem.3-2.jpg)
![Krok 4 - Rogaliki z kokosowym nadzieniem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-kokosowym-nadzieniem.4-2.jpg)
![Krok 5 - Rogaliki z kokosowym nadzieniem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-kokosowym-nadzieniem.5-2.jpg)