Przepis i sposób przygotowania na: Rolada borówkowo nektarynkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rolada borówkowo nektarynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-borowkowo-nektarynkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Rolada borówkowo nektarynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-borowkowo-nektarynkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Rolada borówkowo nektarynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-borowkowo-nektarynkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada borówkowo nektarynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-borowkowo-nektarynkowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada borówkowo nektarynkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-borowkowo-nektarynkowa0-2.jpg)
Biszkopt | |
jajko | 5 |
mąka pszenna | 6 łyżka |
mąka ziemniaczana | 5 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 5 łyżka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
barwnik spożywczy czerwony | 1 szczypta (z czubka wykałaczki) |
masa | |
śmietana kremówka | 500 ml |
serek mascarpone | 250 g |
cukier | 4 łyżka |
DODATKOWO: | |
borówka amerykańska | 1 szk |
nektarynka | 500 g |
kolorowa posypka do ciast |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: