Przepis i sposób przygotowania na: Rolada migdałowo-malinowa
2. Krem: 100 g malin miksujemy blenderem na mus. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy mascarpone oraz cukier i miksujemy do uzyskania gładkiego i gęstego kremu (nie ubijajmy za długo bo może się zważyć). Następnie dodajemy mus malinowy i dokładnie całość miksujemy. Roladę smarujemy cienko dżemem malinowym, następnie kremem, a na kremie rozkładamy pozostałe maliny i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową roladę lekko dociskamy formując ładny wałek z łączeniem na dole, zawijamy w ściereczkę i wkładamy do lodówki.
3. Dekoracja: Białą czekoladę roztapiamy na parze i dokładnie mieszamy z mlekiem. Gotową polewą dekorujemy roladę. Dżem lekko podgrzewamy, aby zrobił się bardziej płynny, przekładamy do woreczka i robimy na białej polewie esy floresy. Gotową roladę wkładamy do lodówki. Smacznego :)