Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA NA ZIMNO
Galaretkę ugotować i pozostawić do stężenia.
Składniki na masę kokosową:
1 margaryna
15 dag wiórek kokosowych
10 łyżek mleka
½ szklanki cukru
Wykonanie masy kokosowej:
Cukier rozpuścić w mleku, następnie dodać wiórki kokosowe i zagotować aż cukier dobrze połączy się z wiórkami. Margarynę utrzeć i połączyć z ostudzoną masą kokosową.
Składniki na masę kakaową:
½ szklanki wody ( może być pół na pół z mlekiem)
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
2 paczki ciastek albertów
Wykonanie masy kakaowej:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą , ciastka pokruszyć dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut.
Składanie rolady:
Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek tężejącej galaretki, drugi wafel posmarować ciepła masą kokosową. Położyć wafle jeden na drugi ( wafel z masą kokosową ma być na górze, następnie szybko zawinąć.