Przepis i sposób przygotowania na: Rolada nadziana jabłkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami6-2.jpg)
![Krok 2 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami5-2.jpg)
![Krok 3 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami4-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami3-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami2-2.jpg)
![Krok 6 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami1-2.jpg)
![Krok 7 - Rolada nadziana jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-nadziana-jablkami0-2.jpg)
Składniki na ciasto: | |
mąka pszenna | 100 g |
cukier kryształ | 80 g |
śmietana 30% | 50 ml |
proszek do pieczenia | 1 ½ łyżeczki |
jajko | 3 szt. |
cukier kryształ | 50 g |
woda letnia | 50 ml |
Cynamon mielony Prymat | 2 łyżeczki |
jabłko | 4 szt. |
Składniaki dodatkowe: | |
cukier puder | do oprószenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: