Przepis i sposób przygotowania na: Rolada pomaranczowa
Kroki postępowania
Make pszenna i ziemniaczana wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia
![Krok 1 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa1-2.jpg)
Ubic na sztywna piane.
Zoltka ubic z cukrem na puszysty krem.
Dodac teraz przesiane maki i piane z bialek
![Krok 2 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa2-2.jpg)
Wylac na duza blache wylozona papierem.
Pieczemy krotko, do suchego patyczka, ale trzeba uwazac zeby nie przesuszyc ciasta
![Krok 3 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa3-2.jpg)
Rodzynki namoczyc, z pomaranczy otrzec skorke i wycisnac sok
![Krok 4 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa8-2.jpg)
Mase wykladamy na cala powierzchnie ciasta i zwijamy w rulon.
Ciasto chlodzimy najlepiej przez noc.
![Krok 9 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa9-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 10 - Rolada pomaranczowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pomaranczowa10-2.jpg)