Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąki 0,5 szklanki
cukru pudru 0,5 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
soli szczypta
śmietana duża 30 % 1 opakowanie
śmietan fix 3 opakowania
cukru pudru 1 szklanka
polewa czekoladowa
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną

Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli,w połowie ubijania wsypać cukier i ubijać do momentu powstania puszystej piany.Następnie dodać żółta jeszcze chwilkę miksując.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec ok 12-15 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu z biszkoptu zdjąć papier i zwinąć w ściereczkę. Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan fixami. Po ostudzeniu biszkoptu,rozwinąć i wyłożyć bitą śmietanę,po czym ponownie zwinąć i wstawić do lodówki. Następnie dowolnie udekorować polewą czekoladową oraz lukrem. Ponownie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 03.06.2013 10:47
super, pycha
justys759 13.04.2013 22:12
wygląda rewelacyjnie:)
msmors 13.04.2013 21:46
ciekawy pomysł
idealme 13.04.2013 19:51
bardzo fajny przepis :)
reniatka 13.04.2013 17:04
bardzo fajna rolada
malaczarna23 13.04.2013 15:31
napewno pyszna
angelika14 13.04.2013 15:18
nigdy mi nie wychodzą rolady, więc może ta mi się uda
TEtalicha 13.04.2013 14:43
zdjecie przeapetyczne, az sam człowiek by zjadł
2milutka 13.04.2013 14:33
prosto i smacznie;)
marcia7 13.04.2013 14:26
ślicznie ozdobione
V_kuchareczka 13.04.2013 13:19
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak