Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rolada z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-bita-smietana9-2.jpg)
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem waniliowym na sztywno. Dodaję kakao i mieszam. Ciasto rozwijam ze ściereczki i wykładam masę.
![Krok 2 - Rolada z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-bita-smietana10-2.jpg)
![Krok 3 - Rolada z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-bita-smietana11-2.jpg)
jajko | 3 sztuki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cukier | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet | 1 łyżka |
kakao | 2 łyżki |
śmietana 30% | 1/2 litra |
cukier wanilinowy | 2 opakowania |
kakao | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: