Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurkami i cukinią
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka rozbijam delikatnie, nie nacinam ich.
![Krok 1 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia1-2.jpg)
Cebulkę drobno kroję, kurki myję.
![Krok 2 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia2-2.jpg)
Przesmażam cebulę na maśle, dodaję umyte kurki i dalej przesmażam. Doprawiam, sola, pieprzem, dodaję pokrojony koperek.
![Krok 3 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia3-2.jpg)
Na papierze do pieczenia, układam pokrojone plastry boczku. Zawsze go kroję jak jest zamrożony, maszynką do chleba wtedy wychodzą cienkie plastry. Na boczku układam rozbitą pierś, solę ją i pierzę,, doprawiam przyprawą do kurczaka.Cukinię kroje na plastry cienkie, wkładam do wrzątku na 3 minuty żeby zmiękła i była elastyczna. Wyjmuję, osuszam i układam na piersi.
![Krok 4 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia4-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia5-2.jpg)
![Krok 6 - Rolada z kurkami i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-kurkami-i-cukinia6-2.jpg)