Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem wędzonym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-boczkiem-wedzonym1-2.jpg)
![Krok 2 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-boczkiem-wedzonym2-2.jpg)
Kiedy mięso będzie już miękkie robimy sos z wywaru.
![Krok 3 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-boczkiem-wedzonym3-2.jpg)
Do gotującej wody wrzucamy kopytka i gotujemy.
![Krok 4 - Roladki schabowe z boczkiem wędzonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-boczkiem-wedzonym4-2.jpg)
schab bez kości | 1 kg |
ziemniaki ugotowane | 70 dag |
mąka pszenna | 50 dag |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
musztarda | 3 łyżki |
boczek wędzony | 20 dag |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: