Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kaszą, boczkiem i cebulą
2. Następnie wrzucamy kaszę i dokładnie łączymy ze sobą zawartość patelni. Smażymy kolejne 2 minuty.
3. W tym czasie jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię z kaszą i dokładnie mieszamy, aby cała jej zawartość się połączyła. Smażymy do momentu aż jajka się zetną. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
4. Schab rozbijamy na cienkie plastry. Każdy plaster bardzo lekko solimy, z jednej strony nacieramy dokładnie odrobiną pieprzu ziołowego (ok 1/4 łyżeczki), a z drugiej połową łyżeczki ziół prowansalskich.
5. Na środek każdego plastra schabu od strony, z której doprawiony był pieprzem wykładamy obficie farsz (po około 2-3 łyżki). Zwijamy w roladkę i brzegi spinamy wykałaczkami. Roladki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Podlewamy olejem. Pieczemy w 200 stopniach przez 40-45 minut.