Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z camembertem i żurawiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 700 g
camembert 150 g
żurawina 60 g
migdały tarte 80 g
olej do smażenia
jajko 1-2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z camembertem i żurawiną

Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W każdy plaster roztłuczonej piersi zawinąć kawałek serka camembert i kilka suszonych żurawin. Potem roladki panierować w roztrzepanym jajku i w tartych migdałach. Smażyć ze wszystkich ston na oleju na wolnym ogniu aby roladki się przesmażyły a migdały nie spaliły. Podawać z dowolnymi dodatkami, polecam surówkę z jabłka i marchewki skropioną sokiem z pomarańczy oraz kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.12.2013 22:05
ciekawe, fajnie wyglądają:)
adelajda 14.12.2013 20:46
moje smaki mają te roladki :)
ONY_za_kare 11.12.2013 13:05
ale apetyczne
Alex_M 11.12.2013 12:24
świetne dodatki! :)
lara 11.12.2013 11:23
żurawina wspaniale komponuje się w z mięsem
Mniam 11.12.2013 09:30
Pyszne roladki na obiad.
Magula 11.12.2013 07:56
mniam super obiadek
cukiereczek 10.12.2013 19:48
bardzo smaczny obiad
Megg 10.12.2013 19:04
przepyszne roladki
Pyszota 10.12.2013 19:02
pyszne roladki
elka72 10.12.2013 18:53
Smaczne nadzienie :)
Jusiaa 10.12.2013 18:42
Takie roladki to pyszności
iwi 10.12.2013 18:08
Super te roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak