Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z indyka z kwaszoną kapustą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk
4 kotlety
kapusta kiszona
0,5 kg
boczek
8 plastrów
papryka czerwona
4 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
margaryna
2 łyżki
cebula
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
orzechy laskowe
4 dag
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z kwaszoną kapustą

Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać i posiekać. Warzywa poddusić na łyżce mar­garyny. Dodać kapustę, dusić ok. 5 minut. Mięso opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet wyłożyć po 2 łyżki farszu z kapusty, zwinąć. Roladki owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na łyżce roztopionej margaryny. Resztę farszu z kapusty wymieszać z jałowcem, liśćmi laurowymi i pokrojonymi orze­chami. Razem z roladkami włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.Podawać z ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak