Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami i boczkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem3-2.jpg)
Pieczarki i po kawałku ogórka ułożyć na mięsie.
![Krok 4 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem5-2.jpg)
Następnie przestudzić, usunąć nici, włożyć do rondla, dodać sos który powstał podczas pieczenia mięsa, wlać odrobinę wody, dodać liście laurowe, sos sojowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Powstały podczas duszenia sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Krok 6 - Roladki z pieczarkami i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-pieczarkami-i-boczkiem6-2.jpg)