Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami i kapustą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 40 dag
kapusta biała 8 liści
pieczarki 30 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami i kapustą

Karkówkę dzielimy na 4 części. Każdą część nacieramy przyprawami i odkładamy całość na około 3 godziny do chłodu. Między czasie gotujemy liście kapusty. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości, a następnie odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Doprawiamy do smaku.
Płaty karkówki delikatnie rozbijamy. Układamy na nich po 2 liście kapusty i po 2 łyżki pieczarek. Całość zwijamy, tworząc roladkę.
Tak przygotowane roladki smażymy na oleju z każdej strony do miękkości.

Te aromatyczne roladki zaspokoją tęsknotę za treściwym daniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.03.2014 18:41
Fajne jedzenie.
adelajda 09.03.2014 10:37
szkoda że już naszykowałam na obiad inne mięso
Magula 09.03.2014 08:44
Lubię takie roladki!
Konczi 09.03.2014 08:33
mniam, zjadłabym taką roladkę
Lidzia 09.03.2014 07:03
Z kapustą jeszcze nie jadłam.
babajaga1969 09.03.2014 04:34
lubię takie rolsdki
blankkaa 09.03.2014 01:09
Super przepis na obiad. Uwielbiam pieczarki i kapustę.
norweska20 09.03.2014 00:05
smakowity obiad tak podane mięsko
Milka100 08.03.2014 23:43
smaczne roladki
Rafcio 08.03.2014 23:37
bardzo dobre
Niki22 08.03.2014 23:26
aż ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak