Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy
Kroki postępowania
ja ściągam skórę z szyi kurczaka i odcinam kuper oraz "wiszące " kawałki tłuszczu z korpusu kurczaka
![Krok 1 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy12-2.jpg)
mięsa nie można zalewać gorącą ani ciepła wodą oraz wstawiać na duży palnik.
musi powoli się zagotować
![Krok 2 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy13-2.jpg)
![Krok 3 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy14-2.jpg)
![Krok 4 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy15-2.jpg)
zmniejszyć gaz
woda ma tylko leciutko "mrugać"
gotować 2 godziny
![Krok 5 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy16-2.jpg)
mięso oraz warzywa z rosołu wyjąć(z mięsa można zrobić pasztet,lub farsz do pierogów,klusek lub krokietów)
doprawić solą i pieprzem wg.smaku
makaron polewać gorącym rosołem
smacznego
![Krok 6 - Rosół drobiowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-drobiowy17-2.jpg)