Przepis i sposób przygotowania na: Rosół meksykański z marynowanymi kolbami kukurydzy
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon i kroimy z duża kostkę. Cebulę kroimy w cienkie pół plasterki. W garnku zagotowujemy 2 litry bulionu, wrzucamy mięso i cebulę.Dodajemy tymianek, kmin i pieprz .Gotujemy na małym ogniu około 10 minut.
![Krok 1 - Rosół meksykański z marynowanymi kolbami kukurydzy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-meksykanski-z-marynowanymi-kolbami-kukurydzy2-2.jpg)
W tym czasie przygotowujemy pokrojony szczypiorek i w małym ganeczku gotujemy jajka na twardo.I trzemy ser na drobnych oczkach.
![Krok 2 - Rosół meksykański z marynowanymi kolbami kukurydzy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-meksykanski-z-marynowanymi-kolbami-kukurydzy3-2.jpg)
![Krok 3 - Rosół meksykański z marynowanymi kolbami kukurydzy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-meksykanski-z-marynowanymi-kolbami-kukurydzy1-2.jpg)
Smacznego !
![Krok 4 - Rosół meksykański z marynowanymi kolbami kukurydzy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-meksykanski-z-marynowanymi-kolbami-kukurydzy0-2.jpg)