Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z dzikiego ptactwa
Kroki postępowania
Po zakończeniu gotowania wyjmujemy mięso i przelewamy rosół przez sitko do innego garnka, pozbywając się w ten sposób szumu. Następnie z resztek wybieramy te składniki, które chcemy zachować do spożycia (np. marchewkę. dlatego też polecam gotowanie całych warzyw i dopiero przed przelaniem przez sito kroimy je na drobnę kosteczkę i dodajemy do klarownego rosołu).
Jeśli rosół jest mało doprawiony do przyprawiamy.
![Krok 1 - Rosół z dzikiego ptactwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-dzikiego-ptactwa2-2.jpg)
![Krok 2 - Rosół z dzikiego ptactwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-dzikiego-ptactwa3-2.jpg)
![Krok 3 - Rosół z dzikiego ptactwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-dzikiego-ptactwa1-2.jpg)
![Krok 4 - Rosół z dzikiego ptactwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-dzikiego-ptactwa0-2.jpg)