Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rosół z koguta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 2 pęczki
szczypiorek 1 pęczek
makaron 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3 litry
bulion warzywny 4 litry
korpus koguta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z koguta

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Wszystko wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimna woda.
Krok 1 - rosół z koguta foto
2
Szczypiorek ,włoszczyznę, przyprawy i koguta kroimy i wrzucamy do bulionu. Gotujemy ,aż wszystkie elementy będą miękkie.
Krok 2 - rosół z koguta foto
3
Po tym czasie możemy ewentualnie doprawić.No i obiad gotowy.
Krok 3 - rosół z koguta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.09.2013 00:29
dlaczego gotujesz makaron spaghetti do rosołu? jadłaś go z nim? to musiał być wyczyn, chyba że go potem np. pokroiłaś...
SmacznaPyza 17.02.2013 18:26
ile czasu gotujemy ? i po co gotować makaron przed ugotowaniem rosołu ?
SmacznaPyza 30.08.2012 21:02
no, na 7 litrów płynu to sam korpus chyba jednak za mało....
moni0212
moni0212 29.08.2012 08:12
Może być tylko korpus lub nawet cały kogut jeżeli masz duży garnek...;)
Rafał10 27.08.2012 19:25
ślinka leci PYCHOTKA!!!
Rafał10 27.08.2012 19:25
ślinka leci PYCHOTKA!!!
SmacznaPyza 27.08.2012 19:22
mam być tylko korpus z koguta? bez innych części tuszki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak