Przepis i sposób przygotowania na: Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-1-2.jpg)
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
Na samym końcu do ciasta wmieszać bakalie.
![Krok 2 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-2-2.jpg)
![Krok 3 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-3-2.jpg)
Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia.
![Krok 4 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-4-2.jpg)
Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części.
Do jednej z nich wmieszać odpowiednią ilość różowego barwnika.
Całość naprzemiennie przełożyć do worka cukierniczego.
![Krok 5 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-5-2.jpg)
![Krok 6 - Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-muffiny-z-kisielem-bakaliami-i-bita-smietana-6-2.jpg)