Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rukola na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka

rukola 1 opakowanie
ser feta 1/2 kostka
pestki dyni 1/2 opakowanie

Sos

papryczka chilli 1 sztuka
olej 2 łyżka
sól do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola na ostro

Rukolę umieszczamy w dużej misce. Następnie dodajemy do niej pokrojony w średniej wielkości kostkę ser feta. Posypujemy pestkami dyni.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Wlewamy olej oraz olej balsamiczny i dodajemy do niego oczyszczoną papryczkę chilii (pestki usuwamy lub zostawiamy wedle smaku, ja zostawiam) bardzo drobno posiekaną. A następnie doprawiamy solą i cukrem. Dokładnie mieszamy.
Składniki polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 21.01.2015 20:07
Zdrowe i smaczne... i ostre:)
adelajda 21.01.2015 17:35
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak