Przepis i sposób przygotowania na: Rurki śnieżki
Kroki postępowania
Wstawiamy na godzinę do lodówki.
![Krok 1 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki2-2.jpg)
Nawijamy paski ciasta od wąskiej strony lekko nakładając kolejne warstwy ciasta na siebie.
Układamy na posmarowanej masłem i obsypanej mąka blaszce tak by końcówka nawiniętego ciasta była na spodzie.
2 pozostałe jajka rozmącamy i smarujemy rurki. Posypujemy je cukrem kryształem po wierzchu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wkładamy blaszkę z rurkami.
Pieczemy 20 - 25 minut tak by nabrały lekko złotego koloru.
![Krok 3 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki3-2.jpg)
Z tej porcji wychodzi około 40 rurek w zależności jak grubo rozwałkujemy ciasto .
![Krok 4 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki4-2.jpg)
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.
Możemy to zrobić zanim upieczemy rurki.
Śnieżki ubijamy w 1 i 3/4 szklanki zimnego mleka.
Tężejącą już galaretkę wlewamy do ubitej bitej śmietany i razem miksujemy kolejne 2- 3 minuty.
![Krok 5 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki5-2.jpg)
![Krok 6 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki6-2.jpg)
![Krok 7 - Rurki śnieżki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-sniezki0-2.jpg)