Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z serem i szynką dojrzewającą
Kroki postępowania
Wykonanie rurek z serem i szynką dojrzewającą :
Do miski wsypujemy 500 g mąki i robimy dołek .
Do szklanki wlewamy 150 ml wody ciepłej, skruszamy do niej drożdże i łyżeczkę cukru wsypujemy.
Mieszamy , aż drożdże się rozpuszczą.
Rozpuszczone drożdże wsypujemy do dołka z mąką i delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina .
Zostawiamy na 15 minut pod przykryciem.
![Krok 1 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca3-2.jpg)
Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
![Krok 4 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca4-2.jpg)
![Krok 5 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca5-2.jpg)
![Krok 6 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca6-2.jpg)
![Krok 7 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca7-2.jpg)
Pieczemy 15-25 minut w 170 stopniach.
Podajemy z keczupem.
![Krok 8 - Rurki z serem i szynką dojrzewającą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-serem-i-szynka-dojrzewajaca8-2.jpg)