Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie krokiety
Farsz.Ziemniaki obrać, ugotować, zgnieść, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ser również przecisnąć przez praskę.Boczek pokroić w kosteczkę i przesmażyć na patelni. Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku. Wszystkie składniki farszu wymieszać i dobrze doprawić-farsz powinien być dość pikantny.
2.
Do mąki dodajemy mleko, wodę i jajko, sól i cukier. początkowo ciasto będzie rzadkie. Odstawiamy je na 20 min aby mąka nasiąknęła, w. tedy zgęstnieje. Naleśniki smażymy na suchej patelni, powinno nam wyjść ok. 10 szt.
3.
Naleśniki nadziewamy farszem, obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na !złoty kolor.Przed podaniem osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego