Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty z mintaja 1 kg
mąka do obtoczenia ryby
sól i pieprz do posypania ryby
marchewka 8 sztuk
seler 1 sztuka średni
pietruszka 2 duże
cebula 2 duże
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
koncentrat pomidorowy 1 średni
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy w mniejsze kawałki, odcączamy z nadmairu wody ( ja kupiłem, taką rybę, że wcale praktycznhie wody nie było ).
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
warzywa opieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych oczkach, Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z 3/4 szklanki oleju. dodajemy listek i ziele. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Dusimy pod przykryciem, ok 30 minut (az będa miekkie). Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat, mieszmay , tak srednio 5-10 minut przed końcem go dodajemy. Doprawiamy do smaku .
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
rybę solimy, opruszamy pieprzem, panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron na rumiany kolor.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
4
Wartwowo układamy :warzywa cienka warstwa
Krok 4 - Ryba po grecku foto
5
następnie ryba itd aż skończął nam się składniki.
Krok 5 - Ryba po grecku foto
6
KOńczymy warzywami.
Krok 6 - Ryba po grecku foto
7
smacznego
Krok 7 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 27.10.2013 11:45
Pyszna rybka
Konczi 26.10.2013 21:40
uwielbiam rybę po grecku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak