Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w śmietanie z piekarnika
Kroki postępowania
Rybę myjemy, oczyszczamy (jeżeli to konieczne).
![Krok 1 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika1-2.jpg)
W garnku rozpuszczamy masło. Wlewamy je gorące do naczynia żaroodpornego. Wkładamy filety i prószymy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka minut.
![Krok 2 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika2-2.jpg)
Cebulkę kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni. Dajemy ją do naczynia z rybą. Oregano siekamy i wsypujemy na filety. Dodajemy liście laurowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego w 180°C na 15 minut.
![Krok 3 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika3-2.jpg)
Uzyskany "sos" z ryby mieszamy ze śmietaną (zbierz "sos" głęboką łyżką).
![Krok 4 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika4-2.jpg)
Następnie polej śmietaną całą rybę. Wstaw ponownie do piekarnika na 25 minut. Od czasu do czasu polewaj uzyskanym "sosem".
![Krok 5 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika5-2.jpg)
Wyciągamy z piekarnika. Układamy na talerz i polewamy uzyskanym "sosem" oraz tłuszczem z naszego naczynia.
![Krok 6 - Ryba w śmietanie z piekarnika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-smietanie-z-piekarnika6-2.jpg)