Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rybny garnek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 150 gram
marchewka 20 gram
ziemniaki 300 gram
kapusta biała 300 gram
seler korzeniowy 150 gram
cebula 200 gram
olej do smaku
sól do samku
pieprz do smaku
masło 40 gram
karp 300 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Rybny garnek

Łososia oraz karpia opłukać zimną wodą i kroimy ryby w dość spore kostki. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Obrane ziemniaki i opłukaną kapustę pokroić w kostkę takiej samej wielkości co ryby. Umyty seler osuszyć, pociąć w niedużą ,równą kostkę. Cebulę obrać i poszatkować bardzo drobno, a następnie zeszklić na rozgrzanym maśle. Do zeszklonej cebuli dodać plasterki marchewki , kostkę ziemniaczaną , pokrojoną kapustę i seler. Warzywa zalać 750 ml wrzącej wody i gotować około 20 minut. Do wywaru dodać kawałki ryby , przyprawić solą i pieprzem i gotować przez około 10 minut ciągle mieszając. Całość mieszamy z masłem i podduszamy chwilkę pod przykryciem. Danie podajemy z pieczywem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak