Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w zalewie octowej
Ryby w zalewie octowej to przepis:
- dla wędkarzy i fanów świeżych ryb
- pasuje do różnych gatunków ryb
- prosty do przygotowania
- jak zrobić pyszną zakąskę
Kroki postępowania
Ryby (ja miałam głównie płotki i krąpie) oskrobać i oczyścić, umyć i osuszyć. Obsypać przyprawą do ryb, a następnie panierować w mące pszennej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć ryby na złoto.
![Krok 1 - Ryby w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryby-w-zalewie-octowej1-2.jpg)
Wystudzone ryby ułożyć w dużym słoju, przekładając je krążkami cebuli.
![Krok 2 - Ryby w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryby-w-zalewie-octowej2-2.jpg)
![Krok 3 - Ryby w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryby-w-zalewie-octowej3-2.jpg)
Gorącą zalewą zalać ryby i zamknąć słoik.
Odstawić na co najmniej 2 dni do zamarynowania.
![Krok 4 - Ryby w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryby-w-zalewie-octowej4-2.jpg)