Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż na pomarańczowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
woda 2 litry
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na pomarańczowo

Do garnka wlewamy wodę dodajemy przyprawę curry, oraz sól. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Jak woda będzie się gotować to dodajemy woreczek ryżu i gotujemy pod przykryciem aż ryż będzie miękki ok. 20 min. Po tym czasie wyciągamy ugotowany ryż z wody i odsączamy. Następnie przecinamy woreczek i wykładamy ryż na talerz. Ugotowany ryż jest koloru pomarańczowego i świetnie się prezentuje jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.08.2013 15:54
ciekawy pomysł i zarazem kolor
Grazyna0211 23.05.2013 09:42
fajny pomysł
Wafelek2601 16.12.2012 08:48
Super
Łukasz15 01.11.2012 11:46
fajny pomysł
IZABELA29 27.09.2012 08:54
smacznie
ben-ka 26.09.2012 12:27
Lubię tak przyrządzany ryż z dodatkami,masz rację na talerzu wygląda bardzo ładnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak