Ryż ugotować,odstawić.Mięso umyć,pokroić w paski,obsmażyć w małej ilości oleju,posolić do smaku po usmażeniu.W garnku lub rondlu rozgrzać 2łyżki oleju,wrzucić pokrojoną w piórka cebulę,zeszklić.Do cebuli wrzucić mieszankę warzywną i pokrojone w paski papryki,dusić pod przykryciem ok.pół godziny,tak żeby nie były zbyt miękkie,dodać przyprawę uniwersalną Kucharek do smaku.W osobnym garnku przygotować sos pieczeniowy wg.przepisu na opakowaniu(zazwyczaj na 300ml wody),dodać do sosu 2 łyżeczki przyprawy chińskiej(np. 5 smaków),do gotowego sosu wrzucić usmażoną wcześniej pierś z kurczaka.
Ryż wyjąć z torebek,podzielić na 4 porcje,rozłożyć na talerze,tak,żeby powstały kopczyki,na każdą porcję ryżu nałożyć na środek po kilka łyżek duszonych warzyw i polać kilkoma łyżkami sosu z kurczakiem.Gotowe,Życzę smacznego:)