Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z musem truskawkowym i jogurtem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
truskawki 60-70 dag
jogurt naturalny 1 szkl
cukier 10-15 dag
miód 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z musem truskawkowym i jogurtem

Ryż wypłukać, wsypać do gotującej się wody, posolić i gotować około 8 minut. Gdy ryż wchłonie wodę wlać mleko, dodać masło, cukier waniliowy i gotować do miękkości. Truskawki umyć,( kilka odłożyć do dekoracji) usunąć szypułki, dodać cukier, zmiksować. Oddzielnie zmiksować jogurt dodając kilka łyżek musu truskawkowego, dosłodzić miodem, wymieszać. Ugotowany ryż wyłożyć na talerze, oblać musem truskawkowym i jogurtem, ozdobić truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.05.2013 21:16
smaczny obiadek ale równie dobrze może być deserek :)
olkaaa 26.03.2013 07:40
fantastyczny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak