Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami i wołową ligawą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ryż z warzywami i wołową ligawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-warzywami-i-wolowa-ligawa1-2.jpg)
![Krok 2 - Ryż z warzywami i wołową ligawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-warzywami-i-wolowa-ligawa2-2.jpg)
![Krok 3 - Ryż z warzywami i wołową ligawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-warzywami-i-wolowa-ligawa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ryż z warzywami i wołową ligawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-warzywami-i-wolowa-ligawa4-2.jpg)
![Krok 5 - Ryż z warzywami i wołową ligawą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-warzywami-i-wolowa-ligawa0-2.jpg)
ligawy wołowej | 20-25 dag |
czosnek | 2 średnie ząbki |
pieczarki | 2 duże |
cukinia | 20 dag |
cebula | 1 mała |
masło klarowane | 2 łyżki |
olej do smażenia | |
tymianek | 1 łyżeczka |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
śmietana 12% | 50 ml |
ryż | 3/4 szklanki suchy |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
ocet winny | 1,5 łyżki |
olej | 4-5 łyżki |
sól | |
pieprz | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: