Masło,mąkę,10 dkg cukru ,proszek do pieczenia,otartą skśrkę z cytryny i żółtka zagnieść i odstawić do lodówki na 1 godz.Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto z lodówki,rozwałkowujemy,wykładamy formę i pieczemy w 200°C przez 10-12 min. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. żelatynę zalewamy odroniną zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki myjemy.płuczeny w zimnej wodzie,miksujemy na purre,dodajemy sok z cytryny,5 dkg cukru i zagotowujemy.Dodajemy połowę żelatyny i dobrze mieszamy żeny się dobrze rozpóściła.Odsatwiamy do wystudzenia.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.Ubijamy śmietankę na sztywno,dodajemy resztę żelatyny i dobrze mieszamy .Dzielimy śmietanę na 2 części,do 1 dodajemy roztopioną czekoladę i dobrze mieszamy,wylewamy na sable breton.Układamy biszkopty.Do drugiej części śmietany dodajemy wystudzone purre z truskawek i dobrze mieszamy ,wylewamy na biszkopty.Odstawiamy do schłodzenia na minimum 2-3 godz. Smaczneggo