Przepis i sposób przygotowania na: sacher
Kroki postępowania
Masło rozetrzeć na puszystą masę z 100 gr cukru.Następnie dodać ostudzoną lecz jeszcze płynna czekoladę.
Mieszająć dodawać do masy czekoladowej po 1 żółtku.
![Krok 1 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher6-2.jpg)
![Krok 2 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher7-2.jpg)
![Krok 3 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher8-2.jpg)
![Krok 4 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher4-2.jpg)
Przecedzić go przez sitko by został dzem o równomiernej konsytencji.
![Krok 5 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher5-2.jpg)
Na pierwszej cześci rozprowadzić dzem,przykryć drugą.
![Krok 6 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher3-2.jpg)
![Krok 7 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher1-2.jpg)
Odstawić do przestudzenia na min 2 h.
![Krok 8 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher2-2.jpg)
Ps.podaje jeszcze raz składniki,gdyż mimo edycji część z nich znikła
250 gr czekolady gorzkiej
150 gr cukru
150 gr masła
150 gr mąki
5 jajek
1 łyżczka proszku do pieczenia
100 ml wody
100 gr dzemu z moreli
![Krok 9 - sacher foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sacher0-2.jpg)