Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka fosolowo-paprykowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa
50 dag
majonez
1-2 łyżki
śmietana
100 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
natka pietruszki
2 gałązki
natka selera
2 gałązki
czosnek
1 ząbek
papryka czerwona
1 strąk
oliwki
10 szt
koperek
białko gotowane
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fosolowo-paprykowa

Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku ze szczyptą cukru. Odcedzamy i studzimy.Czosnek przeciskamy przez praskę. Połowę papryki kroimy w kostkę i z czosnkiem dodajemy do fasolki. Wsypujemy posiekane listki pietruszki i selera. Fasolkę mieszamy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy do smaku. Pozostałą paprykę i białko z ugotowanego jajka na twardo kroimy w paski, oliwki w krążki. Dekorujemy sałatkę i posupujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.06.2011 19:17
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak