Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka jesienna z grzybami i dynią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 250-300 g
ziemniaki 5-6 dużych
cebula czerwona 1 średnia
olej 1-2 łyżki
majonez
chili Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jesienna z grzybami i dynią

Ziemniaki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby oczyścić, pokroić i usmażyć na oleju razem z posiekaną cebulą.
Dynię marynowaną odsączyć z zalewy.
Połączyć składniki, doprawić pieprzem, solą czosnkową, chili oraz majonezem.
Odstawić do lodówki na godzinę.

Można dodać posiekaną zieleninę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.12.2012 19:48
smaczna
Habibi 03.10.2012 09:12
Super smakuje taka sałatka do gorącej pieczeni lub pieczonej ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak