Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z czerwoną kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
ogórki konserwowe 3 sztuki
papryka konserwowa 4 płaty
por
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Kapusta czerwona wspaniale smakuje nie tylko w tradycyjnym wydaniu, można ją podawać na wiele sposobów, dodając różne składniki.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z czerwoną kapustą

Kapustę czerwoną drobno kroimy i wrzucamy do garnka z gotującą się (osoloną) wodą - gotujemy przez 5 min. na koniec dodajemy 1 łyżkę octu winnego, aby zachować piękny kolor. Zdejmujemy z gazu, odcedzamy i studzimy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, paprykę konserwową i drobniutko posiekanego pora. Dolewamy oliwę i wszystko mieszamy doprawiając przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 16.11.2014 16:21
Pyszna i zdrowa, taką bardzo lubię :)
Konczi 16.11.2014 15:05
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak