Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza
2 sztuki
jabłka
2 sztuki
sok z cytryny
3 łyżki
olej
1/3 szklanki
miód
2 łyżki
cebula czerwona
1 sztuka
kapusta czerwona
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkuj, sparz w osolonym wrzątku, po odcedzeniu zakwaś 2 łyżkami soku z cytryny. Pomarańcze, jabłka i cebulę pokrój w drobne plasterki. Miód rozetrzyj z cytryną, wymieszaj z oliwą, dopraw pieprzem. Wszystko połącz, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 19.07.2011 09:46
świetna
RenataZ-et 19.12.2010 11:49
Super do obiadku
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 10:06
dobre do podania z kluskami śląskimi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak