Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kaparami
Sałatka z kaparami i tuńczykiem to ciekawa propozycja ze względu na dodatek kilku nietypowych składników: ziemniaków i kaparów. Te dwa składniki dodają zarówno kremowości jak i słonego smaku, który idealnie współgra z tuńczykiem, jajkami i krążkami cebuli. Sałatka z kaparami i tuńczykiem to propozycja dla tych z Was, którzy uwielbiają wyraziste smaki na talerzu. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu ponieważ wystarczy jedynie wszystkie składniki ułożyć na talerzu, by następnie zwieńczyć je gotowym sosem sałatkowym francuskim Prymat.
1. Ziemniaki i jajka gotujemy.
2. Sałatę myjemy i osuszamy, kroimy na szerokie paski. pomidory kroimy na ćwiartki, cebulę w prążki.
3. Ziemniaki kroimy na większe kawałki i układamy na sałacie, następnie układamy pomidora i pokrojone jajko. Następnie układamy tuńczyka i posypujemy kaparami i cebulą. Na koniec polewamy rozrobionym sosem.