Przepis i sposób przygotowania na: Satay (oryginalnie ognisty!)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Satay (oryginalnie ognisty!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/satay-oryginalnie-ognisty1-2.jpg)
![Krok 2 - Satay (oryginalnie ognisty!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/satay-oryginalnie-ognisty2-2.jpg)
![Krok 3 - Satay (oryginalnie ognisty!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/satay-oryginalnie-ognisty3-2.jpg)
Podajemy z ryżem jaśminowym oraz sosem orzeszkowym jako dip.
![Krok 4 - Satay (oryginalnie ognisty!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/satay-oryginalnie-ognisty4-2.jpg)
pierś z kurczaka | 400 gram |
mielona trawa cytrynowa | 4 łyżki |
szalotka | 2 sztuki |
czosnek | 3-4 ząbki |
papryczka chili | 1-2 sztuk |
imbir | 1 kawałek wielkości paznokcia |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżeczka |
kolendra mielona | 2 łyżki |
kminek | 2 łyżeczki |
sos sojowy | 3 łyżki |
sos rybny | 4 łyżki |
cukier brązowy | 5-6 łyżek |
olej roślinny | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: