Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 grube plastry
szynka gotowana 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajko 2
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa 50 ml
masło 5 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany

Kotlety naciąć wzdłuż (nie rozcinać do końca), następnie rozbić tłuczkiem. Na połowie kotleta ułożyć po plasterku szynki i żółtego sera. Przykryć drugą połową i docisnąć, aby się skleiły. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso obtoczyć w mące, następnie w rozmąconych jajkach i bułce tartej.Na patelni rozpuścić masło z oliwą. Smażyć kotlety z obu stron aż złocistobrązowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 23.06.2013 21:48
zjadłabym pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak