Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Schab gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-gotowany1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-gotowany2-2.jpg)
![Krok 3 - Schab gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-gotowany4-2.jpg)
![Krok 4 - Schab gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-gotowany3-2.jpg)
schab bez kości | 1,2 kg |
sól | 1 łyżka |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżka |
woda | 5 szklanek |
sól | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
ziele angielskie | 5 ziaren |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
pieprz | 8 ziaren |
Owoc jałowca cały Prymat | 4 ziarna |
cząber | 1 łyżeczka |
Kolendra cała Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka płaska |
Papryka ostra mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
majeranek | 1 łyżka |
czosnek | 4 ząbki |
Musztarda sarepska Prymat | 2 łyżki |
chrzan ze słoika | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: