Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony ze śliwką i czosnkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Schab pieczony ze śliwką i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-pieczony-ze-sliwka-i-czosnkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab pieczony ze śliwką i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-pieczony-ze-sliwka-i-czosnkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Schab pieczony ze śliwką i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-pieczony-ze-sliwka-i-czosnkiem3-2.jpg)
schab bez kości | ok. 1,5 kg |
śliwki suszone | ok. 1 szklanka |
czosnek ząbki | 4-5 ząbków |
sól | do natarcia schabu |
olej słonecznikowy | 7-8 łyżek |
Musztarda francuska Prymat | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Przyprawa do mięs Prymat | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
pieprz | duża szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: