Przepis i sposób przygotowania na: Schab wędzony z domowej wędzarni
Kroki postępowania
![Krok 1 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni2-2.jpg)
![Krok 3 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni3-2.jpg)
![Krok 4 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni4-2.jpg)
Następnie schab wędzimy w temperaturze około 60-70 stopni przez 7 godzin. Po tym czasie parzymy schab przez 30 minut w temperaturze 80 stopni.
![Krok 5 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni5-2.jpg)
![Krok 6 - Schab wędzony z domowej wędzarni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-wedzony-z-domowej-wedzarni6-2.jpg)
schab bez kości | 1 kg - około |
woda | 1 l |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 60 g |
czosnek | 4 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 listki |
ziele angielskie | kilka sztuk |
Następnie schab wędzimy w temperaturze około 60-70 stopni przez 7 godzin. Po tym czasie parzymy schab przez 30 minut w temperaturze 80 stopni.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: